fbpx

Programul Casa Verde: Soluții Fotovoltaice pentru Cluj-Napoca – Firma Autoriztă și Oportunități de Finanțare

Programul Casa Verde și oportunitățile pe care le oferă în ceea ce privește instalarea sistemelor fotovoltaice în orașul Cluj-Napoca. În acest ghid complet, vă vom prezenta informații importante despre cum puteți beneficia de acest program și cum puteți obține finanțare nerambursabilă pentru achiziționarea și instalarea unui sistem fotovoltaic în locuința dvs.

Programul Casa Verde a fost implementat la nivel național în România, cu scopul de a sprijini tranziția către surse de energie regenerabilă și de a promova utilizarea energiei solare în gospodării și clădiri rezidențiale. În cadrul acestui program, proprietarii de locuințe pot beneficia de finanțare nerambursabilă pentru achiziționarea și instalarea sistemelor fotovoltaice.

În special, ne concentrăm pe orașul Cluj-Napoca și modalitățile prin care puteți accesa acest program în această zonă. Cluj-Napoca oferă oportunități excelente pentru instalarea sistemelor fotovoltaice, având în vedere resursele solare abundente și angajamentul său față de dezvoltarea durabilă și protecția mediului.

În articolul de față, veți găsi informații despre cerințele și procedurile de aplicare în cadrul programului Casa Verde, precum și despre beneficiile și avantajele instalării unui sistem fotovoltaic în locuința dvs. Vom acoperi aspecte cum ar fi finanțarea nerambursabilă, criteriile de eligibilitate, documentele necesare și procesul de implementare.

Este important să menționăm că aceste informații sunt valabile la momentul redactării acestui articol și vă recomandăm să verificați site-ul oficial al programului Casa Verde și să contactați autoritățile locale responsabile pentru a obține informații actualizate și detaliate.

Așadar, fii pregătit să descoperi cum poți beneficia de programul Casa Verde pentru sisteme fotovoltaice în Cluj-Napoca și să profiți de toate avantajele energiei solare în propria ta locuință!

Calendarul pentru inscrierile beneficiarilor in Casa Verde – AFM:

Cum alegem dimensiunea sistemului fotovoltaic pe care vreau sa îl instalez, casa cu familie care consuma aproximativ 300 kw pe luna?

Pentru a alege dimensiunea potrivită a sistemului fotovoltaic pentru casa dvs., care are un consum lunar de 300 kWh, este important să luați în considerare câțiva factori cheie. Acești factori includ:

 1. Consumul mediu lunar: În primul rând, identificați consumul mediu lunar de energie electrică al casei dvs., care este de 300 kWh în acest caz. Acesta vă va oferi o referință pentru a dimensiona sistemul fotovoltaic.
 2. Factorul de capacitate a sistemului: Factorul de capacitate reprezintă proporția din consumul de energie electrică pe care doriți să o acoperiți prin sistemul fotovoltaic. Poate fi de 100% (acoperire completă) sau mai mic, în funcție de preferințele dvs. și bugetul disponibil.
 3. Eficiența sistemului fotovoltaic: Eficiența sistemului fotovoltaic este o măsură a capacității sale de a transforma energia solară în energie electrică. Acest aspect este important deoarece influențează producția reală a sistemului. Luați în considerare eficiența panourilor solare și a altor componente ale sistemului în timpul selecției.
 4. Factorii locali: Evaluarea resursei solare disponibile în zona dvs. este crucială pentru dimensionarea corectă a sistemului fotovoltaic. Regiuni cu mai multă soare vor avea o producție mai mare de energie. De asemenea, trebuie să luați în considerare factori precum umbrire, înclinarea și orientarea panourilor solare pentru a maximiza eficiența sistemului.

Pentru a obține o dimensiune estimată a sistemului fotovoltaic, puteți utiliza un calculator online specializat sau puteți solicita o evaluare de la un instalator profesionist. Aceștia pot analiza consumul dvs. de energie, condițiile locale și vă pot oferi o recomandare personalizată.

În general, un sistem fotovoltaic de 1 kW poate produce aproximativ între 120 și 160 kWh pe lună, în funcție de factorii menționați anterior. Prin urmare, în acest caz, ar putea fi necesar un sistem fotovoltaic de aproximativ 2 kW – 2,5 kW pentru a acoperi consumul lunar de 300 kWh.

Este recomandat să consultați un specialist în domeniu pentru a obține o evaluare și o propunere personalizată, ținând cont de toate aspectele menționate mai sus.

sistem fotovltaice

Simulare sistem fotovltaic on grid de 3 kw, conectat la rețea cu dosar de prosumator, hai sa vedem ce putem face cu 3 kw instalati:

Un sistem fotovoltaic on-grid de 3 kW, conectat la rețea cu dosar de prosumator, înseamnă că panourile solare vor produce energie electrică care va fi consumată în primul rând de clădirea în care sunt instalate. Orice exces de energie generat de sistemul fotovoltaic și care nu este consumat pe loc va fi alimentat în rețeaua electrică. Acest surplus de energie poate fi folosit ulterior atunci când sistemul nu produce suficientă energie, cum ar fi în perioadele de noapte sau în zilele înnorate.

Pentru a instala un astfel de sistem, va trebui să urmați procedurile și cerințele impuse de autoritatea locală sau compania de distribuție a energiei electrice. Acestea pot varia în funcție de locație și de țară. În general, veți avea nevoie de un dosar de prosumator, care poate include documente precum cererea de conectare la rețea, proiectul tehnic al instalației, documentații și acorduri legale cu compania de distribuție, și alte documente relevante.

Este important să contactați autoritatea locală sau compania de distribuție a energiei electrice pentru a obține informații precise și actualizate cu privire la cerințele și procedurile specifice din zona dumneavoastră.

Cat produce un sistem fotovoltaic de 3kw ONGRID?

Un sistem fotovoltaic de 3 kW poate produce în mod aproximativ între 2.400 și 3.600 de kilowatt-oră (kWh) de energie electrică pe an, în funcție de mai mulți factori. Acești factori includ:

 1. Zona geografică: Cantitatea de radiație solară disponibilă variază în funcție de locație. Regiunile cu mai multă soare vor produce în general mai multă energie.
 2. Înclinarea și orientarea panourilor solare: Dacă panourile solare sunt instalate la un unghi și orientare optimă pentru a captura cât mai multă lumină solară, producția de energie va fi mai mare.
 3. Eficiența panourilor solare: Eficiența panourilor solare poate varia în funcție de calitatea și tehnologia utilizată. Panourile solare cu o eficiență mai mare vor produce mai multă energie electrică.
 4. Întreruperi sau pierderi de producție: Diverse factori cum ar fi condițiile meteorologice, umbrirea parțială a panourilor solare, murdăria sau poluarea, pot afecta producția de energie.

În general, un sistem fotovoltaic de 3 kW poate produce în medie între 6 și 10 kWh pe zi, în funcție de regiune și condiții specifice. Aceasta poate fi o estimare aproximativă, iar rezultatele reale pot varia în funcție de factorii menționați mai sus.

Cum si cu cine imi aleg sa imi istalez un sistem fotovotaic in Cluj Napoca?

Instal Expert SRL, cu sediul pe strada Plevnei nr. 19, este o firmă din Cluj specializată în instalarea și configurarea diverselor tipuri de sisteme fotovoltaice. Echipa lor de experți oferă servicii complete pentru sisteme fotovoltaice on-grid, off-grid, hibrid și on-grid cu baterii.

Când vine vorba de energie verde, Instal Expert SRL este partenerul perfect pentru tine. Echipa lor pasionată și calificată în domeniul energiei solare îți oferă soluții personalizate și te ghidează pe tot parcursul procesului de instalare.

Sistemele fotovoltaice on-grid sunt special concepute pentru a se conecta la rețeaua electrică existentă, permitându-ți să profiți de energie solară și să alimentezi surplusul de electricitate în rețea. Astfel, poți obține economii semnificative la facturile de energie și chiar să generezi venituri prin vânzarea surplusului de energie.

Dacă dorești o independență totală față de rețeaua electrică, Instal Expert SRL poate instala și sisteme fotovoltaice off-grid. Acestea sunt soluții ideale pentru zonele izolate sau fără acces la rețeaua electrică, unde energia solară este singura sursă de electricitate disponibilă. Echipa lor va crea un sistem personalizat, inclusiv baterii de stocare, pentru a-ți asigura un flux constant de energie în aceste condiții.

Dacă dorești să ai atât avantajele sistemului on-grid, cât și independența oferită de un sistem off-grid, Instal Expert SRL poate implementa și sisteme fotovoltaice hibride. Acestea combină panourile solare cu un sistem de baterii pentru a asigura o alimentare continuă cu energie electrică, chiar și în situații de întrerupere a rețelei.

Cu sistemele fotovoltaice on-grid cu baterii oferite de Instal Expert SRL, poți obține un nivel suplimentar de siguranță și autonomie energetică. Bateriile de stocare te ajută să acumulezi excesul de energie generat în timpul zilei și să o utilizezi pe timp de noapte sau în perioadele cu cerere crescută. Astfel, vei beneficia de o sursă stabilă de electricitate și vei putea face față întreruperilor de alimentare.

Alege Instal Expert SRL pentru soluții fotovoltaice inovatoare și de încredere. Echipa lor de specialiști îți oferă consultanță personalizată, instalație profesională și asistență pe termen lung. Investește într-un viitor sustenabil și eficient energetic împreună cu Instal Expert SRL!

Contacteaza-ne pentru cele mai bune solutii in materie de energie verde!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *