Sisteme fotovoltaice HIBRID

 Aceste sisteme sunt recomandate consumatorilor ce nu au posibilitatea sa se conecteze la reteaua electrica sau este foarte scumpa conectarea. Sistemele HIBRID au capacitate limitata datorita generatoarelor de energie electrica instalate şi a capacitatii acumulatorilor (baterii).

 Un sistem hibrid pentru producerea energiei electrice înglobeaza mai multe surse de energie si poate alimenta consumatorii fara întreruperi chiar daca una din surse nu functioneaza.

Avantajul unui astfel de sistem HIBRID este folosirea mai multor surse de producere a energiei electrice care functioneaza atat ziua cat si noaptea.

Componentele sistemului hibird

Principiu de functionare

SIstemele fotovoltaice HIBRID au in componenta tehnologie de ultima generatie. Sistemele HIBRID sunt compuse din panouri fotovoltaice monocristaline si un invertor inteligent de tensiune care se poate folosi ca si UPS, avand in componenta un stabilizator de tensiune pentru sigurata intregului sistem electric. Invertorul comuta automat de pe baterii pe retea sau invers, in functie de consumatorii activi. 

Majoritatea invertoarelor de tip hibrid administreaza productia energiei, care poate proveni de la mai multe surse(panouri fotovoltaice, generator, baterii soalare). Sistemele solare inteligente de tip hibrid asigura o functionare si un control deplin al intregului sistem fotovoltaic prin monitorizarea consumatorilor din intreaga retea si monitorizarea productiei de energie electrica.

 

SOLICITA OFERTA

dESCOPERA MAI MULTE