Sisteme Fotovoltaice OFF- GRID

 Sistemele fotovoltaice off-grid, sunt acele sisteme care inmagazineaza energia produsa de panourile fotovoltaice in acumulatori( baterii) prin intermediul unui regulator de incarcare care are rolul de a proteja si  monitoriza ciclurile de incarcare si descarcare ale bateriilor. In acest sistem, SEN are rolul de a incarca bateriile in cazul in care panourile fotovoltaice nu produc energie suficienta in timpul perioadelor in care productia este mai scazuta. Financiar, componenta din acest sistem care cere o investitie rezonabila sunt bateriile.

Componetele sistemului off grid

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARe al panourilor fotovoltaice

sistem fotovltaice

 Sistemele de panouri fotovoltaice off-grid au la baza producerea de energie electrica gratuit. Panourile fotovoltaice au capacitatea de a transforma radiatia solara în energie electrica. Un numar de panouri solare fotovoltaice conectate în serie sau în paralel produc energie electrica in curent continuu.

 Controllerul solar/regulatorul de incarcare, cum i se mai spune, are rolul de a proteja acumulatorii solari (baterii solare) în ciclul de incarcare-descarcare. Controllerul comanda acumulatorii, îi încarca şi descarca în siguranta.

 Bateriile solare (acumulatorii solari) inmagazineaza energia produsa de panourile fotovoltaice pentru a fi consumata ulterior. Se poate utiliza o singura baterie solara sau mai multe interconectate. O decizie foarte importanta este alegerea capacitatii acumulatorilor solari (bateriilor solare) deoarece aceştia trebuie să asigure furnizarea constanta de electricitate.

 Invertorul solar off-grid transforma curentul continuu (DC) produs de panourile fotovoltaice primit de la bateriile solare (acumulatori solari) în curent alternativ, deoarece consumatorii finali sunt alimentaţi cu energie electrica de curent alternativ (AC).

 Pe scurt sistemele solare fotovoltaice off-grid fac conversia curentului continuu din bateriile solare/acumulatori solari (energie produsa de panoul fotovoltaic) în curent alternativ.

SOLICITA OFERTA