fbpx

Sisteme Fotovoltaice OnGrid – Energie solara pentru casa

Sistemele fotovoltaice conectate la retea sunt sisteme complete care introduc energia electrica produsa în sistemul energetic national fiind, proiectate sa functioneze în paralel si interconectate cu reteaua electrica de distributie.

COMPONENTELE SISTEMULUI ON GRID

Contor Bidirectional – Inregistreaza diferenta dintre energia produsa de panourile fotovoltaice si cea injectata in retea.

Invertor solar On Grid –  Dispozitiv ce face conversia energiei electrice de curent continuu produsa de panourile fotovoltaice in energie electrica de curent alternativ.

Principiul de functionare al panourilor fotovoltaice

Panourile solare fotovoltaice convertesc lumina soara prin efect fotoelectric în energie electrica respectiv curent continuu. Componenta principala în sistemele fotovoltaice conectate in retea este invertorul solar. Acest invertor on-grid are rolul de a transforma puterea din curentul continuu produsa de panourile fotovoltaice  in putere de curent alternativ, alimentand consumatorii conectati. Energia neutilizata se injecteaza in SEN (Sistem Energetic National) fiind inregistrata de un contor bidirectional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *